20 Ağustos 2018

Kızıldağ Milli Parkı

  Şarkikaraağaç ilçesine mesafede 59.600 ha’lık bir alanı kapsamaktadır.20.02.1993 tarihinde milli park olarak  ilan edilmiştir. Isparta merkezine , Konya iline 150 km’dir. Parkın güneyinde Beyşehir Gölü olup, gölden esen güney rüzgarları Bebik Vadisi ile Yertutan Mevkii’nden geçerek milli parka ulaşılmaktadır. Bu nedenle bol oksijenli temiz havası parkın cazibesini artırmıştır.
  Yenişarbademli ilçesinde bulunan Dedegöl Dağı, yüksekliği ile Orta Toroslar’ın en yüksek tepesi olup, yılın on bir ayı kar bulunur. Bu dağda bulunan Karagöl görülmeye değerdir. Dağ yürüyüşü, kamp, tırmanma için uygun yer ve imkânlar sunar.
  Dağ evleri ve kamp sahaları bulunan milli parkta yükseklikteki Büyüksivri tepesine tırmanarak doğa yürüyüşü yapılabilir. Ayrıca temmuz ayının ikinci pazarında Kızıldağ Milli Parkı’nda düzenlenen “Helva Bayramı” görülmeye değerdir. Milli parkta kamp ve piknik imkânı bulunmaktadır. Mavi sedir ormanlarının bol oksijen üretimi nedeniyle milli parkın temiz havası, solunum yolları rahatsızlığı bulunanlar için uygundur. Çadır ve karavanla konaklama yapılabilir. Ayrıca Milli Park içinde halka açık bungalowlar, yeme-içme tesisleri bulunmaktadır. 1988 yılında doğal sit alanı olarak tescil edilmiştir. Milli parkın orman ağaçlarını başta sedir, ardıç, karaçam, köknar, meşe olmak üzere kavak,  söğüt ve az miktarda ıhlamur oluşturur.
  Bol oksijenli temiz havası parkın cazibesini artırmıştır. Astım ve Bronşit Hastaları ve nefes darlığı çekenler için mükemmel bir köşe. Ahşaptan yapılmış bungalov evlerinde harika bir gün geçirebilirsiniz. Keşke daha önce keşfetseydik diyeceğiniz akciğerleriniziz pırıl pırıl olacağı Kızıldağ milli parkına gidip göremeniz sağlığınıza ve mutluluğunuza artı değer katacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder